روش های صحیح فریز کردن و یخ زدایی از ماهی چیست؟

برای یخ زدایی و فریز کردن ماهی چند نکته را باید رعایت کرد :

 

ابتدا ماهی ها را به خوبی شسته و حتما خشک کنید .

 

ماهی را به اندازه مصرف خود و در بسته های کوچک قرار دهید تا برای یخ زدایی آن مجبور نباشید مقدار زیادی از ماهی را یخ زدایی کنید .

 

بهترین ماهی ها برای فریز کردن ماهی های گوشت چرب مانند سالمون ، قزل آلا ، قباد و هامور است .

 

برای فریز کردن بهتر است از ماهی های فیله شده استفاده کنید .

 

جهت فریز کردن و منجمد کردن ماهی باید آن را در مای -18 تا -20 درجه قرار داد.

نحوه فریز کردن:

ماهی را در کیسه های پلاستیکی ( ترجیحا زیپ دار ) قرار دهید و تمامی هوای آن را خارج کنید . در این روش تمام ماهی به طور کامل منجمد می شود . اگر داخل کیسه پلاستیکی هوا داشته باشد برخی از قسمت های ماهی دیرتر منجمد می شود که باعث صدمه به بافت ماهی می گردد .

 

ماهی را می توانید به مدت 30 ثانیه در محلول آب و نمک قرار دهید و بعد کاملا آبکشی و خشک کنید و سپس آن را فریز کنید .

 

کیسه هایی که ماهی را داخل آن قرار می دهید نباید دچار پارگی باشد ، چرا که آن قسمت از ماهی در معرض هوا قرار می گیرد و خشک و سفت می شود .

 

از آنجایی که مدت زمان نگهداری ماهی تازه در فریزر 2 ماه می باشد بهتر است بعد از بسته بندی تاریخ روز را روی آن قید کنید.

 

یخ زدایی ماهی منجمد:

عمل یخ زدایی ماهی باید به درستی صورت بگیرد تا علاوه بر این که عطر و طعم خود را از دست ندهد ، بافت گوشتی آن نیز حفظ شود و در عین حال هم از آلودگی آن توسط باکتری های محیطی جلوگیری شود .

 

بهترین روش برای یخ زدایی ماهی قرار دادن آن از شب قبل در یخچال است . این کار سبب می شود که یخ آن به آرامی باز شود . با این کار علاوه بر اینکه  ماهی را در دمای خنک نگهداشته اید ، به آن اجازه داده اید که یخ آن هم باز شود .

 

یخ زدایی ماهی در یخچال بهترین راه حل برای حفظ طعم و بافت ماهی می باشد . هر چند که مدت زمان زیادی طول می کشد که یخ آن باز شود .

 

اگر برای یخ زدایی ماهی را در دمای آشپزخانه قرار دهید؛ قبل از اینکه یخ ماهی کاملا باز شود ماهی از بیرون شروع به فساد می کند .

 

اگر زمان زیادی برای یخ زدایی ماهی ندارید می توانید آن را در ظرفی از آب سرد قرار دهید . در این روش باید ماهی کاملا زیر آب سرد قرار بگیرد و هر چند دقیقه یکبار با انگشت آن را فشار دهید ؛ اگر احساس کردید که هنوز داخل آن منجمد است اجازه دهید تا یخ آن کاملا باز شود .

 

اگر ماهی را بخوبی یخ زدایی کرده باشید باید ماهی همان بافت و بوی ماهی تازه را داشته باشد ، اگر بوی بدی احساس می کنید یا بافت ماهی به حالت از هم پاشیده در آمده است ؛ ماهی فاسد است .

 

ماهی را هرگز در آب داغ یخ زدایی نکنید . این کار سبب می شود که  یخ ماهی به صورت یکنواخت و سریع باز می شود ولی باعث تغییر در بافت و طعم ماهی می گردد . و همچنین سبب می شود که قسمت بیرونی ماهی آلوده به باکتری های محیطی شود .

 

ماهی را تنها زمانی یخ زدایی کنید و از فریزر و یا یخچال خارج کنید که قصد دارید سریع آن را بپزید . قرار دادن ماهی در محیط آشپزخانه سبب فساد ماهی می گردد.

اینجا کلیک کنید!

ایندکسر